Saltar a continguts

Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Navegació

Menú principal

Laboratori d'interactius

Un lloc on experimentar amb les noves tecnologies.
exposició del 26 de setembre al 24 d'octubre


Aquesta és una exposició on les màquines "reaccionen" a la intervenció del visitant.

La mostra recull projectes multidisciplinars molt diversos. La major part de les propostes presentades formen part de la vessant més experimental i lúdica de la interactivitat. El propòsit és "juguetejar" i provocar la modificació d'allò que se'ns presenta en un orígen, només amb la nostra participació.
 
Tothom que hi vulgui assistir podrà manipular les instal·lacions amb el moviment del seu cos, amb la generació de so, a travès de dispositius mòbils o intervenint directament en la generació de gràfics i dibuixos.


Inauguració: dimecres 26 de setembre, a les 19 hores.

Activitats paral·leles: dissabtes 6 i 20 d'octubre.

Visites dinamitzades: dimarts de 16 a 18.30h i dimecres de 17 a 19 hores.

 

 
 

  GenGen .

Instrument generatiu visual i musical

Interactuar amb l'instrument provoca una doble generació d'informació entre la persona que intervé la instal·lació i la màquina. A partir de la captura del moviment i la seva transformació en música i imatges, es genera la retroalimentació i la generació constant de nova informació.

Autors: Rocío Márquez, Daniel González i Javier Guajardo
 

 

  AirCity  

Activar allò intangible

AirCity_El Prat és un projecte d'àudio locatiu. El visitant pot activar "l'espai no visible", generant sons, a travès del moviment dels seus dispositius mòbils sobre una maqueta, metàfora de la ciutat. Els artistes han mapejat prèviament l'espai radioelèctric que rodeja la maqueta i han associat a determinats punts, sons concrets de la ciutat.  

Autors: Efraín Foglia i Jordi Sala

vídeo instal·lació
 
 
  vídeo instal·lació

                                             

 

 Tur Tan 

Llenguatge de programacio per taula tàctil

TurTan és un llenguatge de programació tangible per a l'exploració creativa inspirada en Logo (un llenguatge de programació orientat a l'aprenentatge) , que utilitza una interfície horitzontal amb objectes tangibles. L'objectiu d'aquest projecte era dissenyar un llenguatge per a l'entreteniment i programació amb finalitats creatives, aprofitant les capacitats i la inmediatesa dels sistemes interactius basats en tangibles.

Autors: Daniel Gallardo i Carles F. Julià.
 

 

 Laser Paint.

Dibuixar a distància amb un punter làser

El col·lectiu Hypernoika ens presenta aquesta instal·lació, on l'usuari podrà dibuixar amb el làser sobre la paret de la sala d'expos.

Hypernoika és un hackerspace localitzat a Barcelona, que es dedica al desenvolupament de projectes a partir de plataformes de hardware i software lliures, per events culturals, per impartir tallers i per donar suport tecnològic als usuaris en general.

Autors: Col·lectiu Hypernoika: Axxel i Anabell
 

vídeo instal·lació
 
 
  +info

 

 

 

 Salt Quàntic.

L'ús de la veu i el diàleg per la integració cultural

En aquesta instal·lació us convidem a navegar mitjançant la veu; a cridar, a cantar, a criticar, a celebrar, a xiuxiuejar… Es tracta de fer soroll per modificar les imatges projectades en l’espai; multiplicitat de rostres que es sobreposen, es combinen les unes amb les altres, es comparen… Creareu personatges irrepetibles que són un retrat de la població contemporània de Salt.

Autor: Quèlic Berga

 
 

 Arduino - Processing.

Mostra de diferents mini instal·lacions que treballen l'interactivitat amb l'usuari mitjançant eines de codi lliure, com el microcontrolador Arduino i el software Processing i la comunicació entre les dues plataformes. Us convidem a moure partícules a través del moviment del ratolí, a experimentar amb els sons generats per un theremin, a jugar al clàssic videojoc del pong i molt més.

Autors: Javi Fernández, Marc Junyent i Martín Matilla, membres d'AESS (Associació universitària dedicada al món de la robòtica i les noves tecnologies).

vídeo instal·lació


 
  Aess - UPC
 

 Mostra treballs estudiants  UOC.

Mostra dels projectes de la assignatura de Disseny d'Interacció, dins del grau Multimèdia de la UOC. Es tracta dels resultats d'una assignatura semestral on els alumnes han treballat els conceptes d'interacció bàsics (analisis d'audio, visió per ordinador i sensors i actuadors electrònics). Per fer els prototips s'ha utilitzat principalment el software lliure processing.org i la tecnología oberta d'Arduino.cc.

Autors: alumnes de Disseny de la Interacció, UOC.
 

 

 Experimentant amb kinect.

20 d'octubre, sala conferències


Performance de dansa i moviment improvisat davant la càmera kinect modifica la imatge projectada, que varia de formes i colors segons varia el ritme i la direcció dels moviments del visitant. Vine a provar com funciona.

Autor: Antonio Vera

+info al bloc de l'aula
 

 

   
 

 Bateria de cuina.

20 d'octubre, sala conferències


Bateria de cuina és una instal·lació on es dóna vida activa a una singular orquestra formada per estris de cuina, on elements tan comuns com unes olles, una cafetera o els fogons amb les llums, aconsegueixen crear un sorprenent efecte quan comencen a tocar percussió al ritme de les cançons que van sonant per la ràdio.

Projecte que neix de la experimentació amb la intenció de crear un autòmat per utilitzar-lo com a instrument de percussió, realitzat amb una placa electrònica Arduino controlada per ordinador.

Autor: Esteve Rubira
 

 

 WEARABLE Music: tèxtils .  .interactius.

20 d'octubre, sala conferències


Es un kit para convertir tus movimientos en sonidos.  Puedes hacer musica mientras mueves la cabeza, mientras caminas o mientras saltas O puedes jugar haciendo el sonido de un pajaro mientras mueves los brazos, y hacer el sonido de un dinosaurio mientras caminas. Está diseñado para estimular la expresión corporal a través de la interacción con sonido.

Autor: Andrea Rosales

vídeo instal·lació


 

   vídeo intal·lació
 

 SAN TAUB: música en viu .  .amb  circuit bending i visuals.

20 d'octubre, sala conferències


SAN TAUB és un experiment audiovisual que neix a Barcelona. Aquest projecte fusiona música electrònica amb Circuit Bending i el seu so analògic, programació, molts cables i allò aleatori. Amb la intenció de revindicar el caos com a forma estètica, que junt amb les visuals generades des d'una càmera LO-FI i l'infinit, projecten el soroll de la improvisació i allò irrepetible de cada instant.

Mostra de la sobredosi social i el seu potent ritme.

Autors: Sebastián Jara, músico i compositor
Damián Pissarra, artista visual
 

 
vídeo instal·lació
 
   

 

Activitats en dissabtes:

 

  dissabte 6 d'octubre .

Competició de robots, de 12 a 14 hores
Gràcies a la col·laboració d'Aess

Vine a veure i participa en la competició de robots mini sumo i rastrejadors
Podrem interactuar amb el robot imitador, que mitjançant una càmera captarà i seguirà els nostres moviments (espai expositiu)
 

Robòtica educativa. Juguem amb Lego MindStorm.
Activitat infantil oberta, a partir de les 13 hores
Gràcies a la col·laboració de Ro-Botica

Els més petits es divertiran jugant amb lego Mindstorm. Activitat formativa gratuïta amb inscripció prèvia necessària. (sala tic)
 

 
 

 

  dissabte 20 d'octubre .

Espai de trobada de petites aplicacions i mini instal·lacions experimentals i de caire artesanal i els seus creadors, de 12 a 14 hores (sala conferències)

S'exhibiran projectes com:
Wearable Music, uns tèxtils que incorporen elements interactius per generar so mentre ens movem.
També gaudirem de la percussió interactiva generada a partir d'Arduino, de la instal·lació Bateria de cuina
I experimentarem amb kinect fent que a travès dels nostres moviments es modifiquin les imatges projectades sobre la paret.
Mentre els nois de San Taub ens deleitaran amb un petit concert en viu que mescla els seus sons peculiars amb els visuals. Aquest col·lectiu fusiona la música electrònica amb el so analògic del Circuit Bending, la programació i l'experiència d'allò aleatori. I també ens deixaran jugar amb artefactes i els seus sorollets, generats a travès de circuit bending (que és la manipulació de circuits electrònics d'antics juguets, per extreure'n nous sons)

Si disposes del teu propi projecte interactiu fet amb arduino, aquest és el teu lloc i el moment per presentar-lo.
Pots escriure un correu a: atic@ccriberabaixa.cat
 

Què és Arduino? Taller de primer contacte amb aquest dispositiu.
Activitat formativa oberta, per adults. D'11 a 13 hores

Activitat formativa per conèixer a mode d'introducció aquest microcontrolador de codi obert, una eina artística i d'experimentació per desenvolupar objectes interactius autònoms. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia necessària. (atic - aula tic)